Мили приятели, искам да споделя с вас кауза, която ми е на сърцето. Преди 1 година написах една детска книжка, която нарекох „Универсалното лекарство“. В нея, през очите на малката Марина, може да се види как живота на щастливото й семейство се преобръща под тежестта на болестта. Героинята с множествена склероза е събирателен образ на милионите млади хора, ограбени от това заболяване. В книжката се разказва за това как ЛЮБОВТА на любимите хора връща надеждата за изцеление и пълноценен живот на болната й майчица.

Универсалното лекарствоЧитателите ще имат възможност не само да разберат през какво минават хората с МС, но и да го почувстват със сърцето си. И най-важното – да придобият увереността, че има изход…и това е ЛЮБОВТА – този непреходен Божи дар, който може да спаси света….Книжката е подходяща както за малки, така и за пораснали деца… Тя възпитава в непреходните христиански ценности – състрадание, посвещение, съпричастност, любов. Книжката е и наръчник за поведение, за членовете на всяко семейство, в което има болен с хронично заболяване. Отчитайки непосрещнатата нужда от психологическа подкрепа на множеството пациенти с МС, набраните средства от книжката ще бъдат дарени за осигуряване на индивидуална и групова когнитивно-поведенческа психотерапия на нуждаещи се болни от цялата страна. Ако сте съпричастни към тяхната съдба, подарете книжка на вашето дете и така подкрепете каузата.

От МС боледуват предимно млади хора в разцвета на силите си, на възраст 20-40 години. С това заболяване живеят над 2.3 млн. хора в цял свят и над 7000 в България, предимно жени. Множествената склероза е наречена „Великата имитаторка“. Изявява се с палитра от симптоми, срещани и при други заболявания, което може да забави поставянето на окончателна диагноза и стартиране на лечение. МС е заболяване, което засяга централната нервна система, като причинява двигателни, сензорни и когнитивни нарушения в ранна възраст и силно нарушава качеството на живота. Около 90% от пациентите имат пристъпи на тежка умора, 60% са с придружаваща депресия и тревожни разстройства, както и с емоционален дисбаланс. Няма дефинитивно лечение за МС. Съвременните терапии модифицират хода на болестта като забавят прогреса й. Можете да намерите книжката в книжарниците Хеликон, Orange, Приятели, Bookpoint, Сиела.

Ако сте от по-малък град или село в България, или нямате финансова възможност да я закупите, ние можем да Ви я доставим БЕЗПЛАТНО. (можете да ни изпратите данни за доставка на следния имейл: info@nesisam.org)