СПАСЕНИЕТО НИ Е В БОГА
с помощта на маските…

Скъпи приятели, братя и сестри, българи, изумена съм от един елементарен факт, който се неглежира!
Вземат се драконови мерки за овладяване на коронавирусната инфекция. На прага сме на въвеждане на военно положение. Ограничава се излизането от вкъщи, което обрича възрастните да останат с телевизионните канали, които бълват страх и черна статистика денонощно, зомбирайки хората и нагнетявайки неоснователна психоза.

Затварят се парковете! Защо?!?
Та там въздухът е чист и хората имат най-малък шанс да се срещнат и заразят. Това са единствените безопасни обществени места, където можем да подишаме чист въздух, децата да потичат и поиграят, ние да се разведрим…

Днес бяхме призовани да не посещаваме храмовете!?!
И отново призив, ако все пак решим – да спазваме двуметрова дистанция!
Въвеждат се дезинфекционни мерки – да се дезинфекцират икони!, подове, храмовете, но никой, никой не препоръчва най-необходимото за опазване на въздуха и хората в магазините за хранителни стоки, в храмовете, в аптеките, в метрото, в градския транспорт, в офисите и учрежденията, които все още работят – задължително носене на МАСКИ!

Всички говорят за спазване на двуметрова дистанция. Каква полза от нея?!?

Видимо тя не може да се спазва и с нищо не помага, когато един заразен човек, но все още безсимптомен, сее заразата около себе си, в помещението, в което е влязъл!

Всеизвестен факт е, че един такъв, на пръв поглед здрав човек, може да зарази стотици (до 800) за тези три безсимптомни дни преди изява на заболяването – разхождайки се без маска, разговаряйки, кихайки, кашляйки, пипайки дръжки, стоки, пари и др.

Знаем, че за никого не е проблем при този дефицит на маски да си ушие вкъщи.
Единствения начин да опазим себе си и възрастните си родители у дома, както и хората около нас е когато излизаме от вкъщи да поставим маски върху лицата си, а когато сме на открито да ги сваляме, за да можем да подишаме чист въздух, който да, в момента поради ограниченията е по-чист от всякога.

Ако сме християни, а ние по наследство сме не само християни, но и Православни, нека бъдем „мъдри като змиите и кротки като гълъбите, нека имаме разум, защото страхът, безумието, психозата не са от Бога! Бог ни е дал дух на Мъдрост, Любов и Себевладение!

Нека бъдем отговорни към семействата ни и всички хора около нас, нека взаимно се пазим!

Повечето мерки на щаба са адекватни. Някои са прекомерни, породени от страх!
Но най-лесно приложимата и най-ефективната за ограничаване на разпространение на заразата – чрез МАСКАТА, незнайно защо тотално се пренебрегва.

Виждаме, че дори хората от екрана не дават пример, нито ни задължават, както направиха с други, според мен крайни и неоснователни ограничаващи живота ни мерки.

МАСКИТЕ ТРЯБВА ДА СТАНАТ ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН АРСЕНАЛ СРЕЩУ РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО НА COVID -19!

Всеки един от нас може да е една ходеща бомба със закъснител, съдържаща COVID -19.
Трябва да се забрани влизането на обществени места и в храмовере на хора без маски!

Не трябва да се забраняват разходките в парковете!

Това обрича хората на развитие на фобии и обездвижване, на зомбиране с тровеща ума информация, води до задълбочаване на психиатричните заболявания, сега им е и сезонното обостряне, както и отключване на нови, до срив в имунната система, до допълнително подкисляване на организма и до засилване уязвимостта към заразата…

Скъпи приятели, нека бъдем разумни и отговорни.
Не влизайте на обществено място без маска. Слагайте и ръкавици. Това е ефективният и лесен начин да опазим домовете си и околните…
Всичко останало е недостатъчно ефективно и прекомерно…

Защо е така?
Защото е доказан факт, че COVID -19 е биологично оръжие, създадено да се разпространява бързо, да поразява с дни хиляди и да убива човека. Именно затова вирусът е бомба със закъснител. Първите три дни след заразяването, заразеният, няма никакви оплаквания – той е напълно здрав, но сее вирусите около себе си.
Как можем да го предотвратим – като носим маски.

Не приемам призива на митрополит Киприан от тази сутрин възрастните хора да не ходят в храма и да бъдат лишавани от най-целебното – Светото Причастие и Светата Божествена Литургия…
Изправени сме пред огромно изпитание на вярата ни точно по време на Великия Възкресенски Пост, съвпадащ с 40 дневния пост и изкушения, на които бе подложен от дявола нашия Господ и Спасител Иисус Христос, преди да поеме мисията и служението, наредени Му от Отца за нашето спасение.
Той не се огъна и не се поклони на дявола, не предаде Отца, напротив издържа до край и увенча страданията си за нас като слезе в преизподнята, смаза главата на змията (дявола) и го победи за вечни времена като Възкръсна на третия ден, освобождавайки от робството на греха, на страданието, на болестта, на страха всички, които повярваха в Него.
Той основа за всички нас и за нашето Спасение Своята Света Апостолска и Съборна Църква – Православната, чиято Глава е Сам Господ Иисус Христос и всички знаем, че при Второто Му Славно Пришествие, портите на Ада няма да й устоят!

Това, което ни връхлита днес е по Божие допущение, Божие наказание и велико изкушение ( изпитание) за целия Православен Свят.
Допущението на тази зараза върху човечеството е израз н Божия гняв и възмездие срещу развратилите се и отстъпилите от вярата си християнски народи!

През последните няколко години безумието, похотта, разврата, лакомията, сребролюбието, покварата в света и у нас, надхвърлиха всяка граница. Посегнаха на децата и семействата ни, потъпкаха светините ни, паметта на светците и мъчениците ни, съсипаха всичко българско и родно, унищожиха поминъка ни, направиха ни длъжници и зависими васали на блудницата ЕС и Америка, изопачиха до безумие историята ни, пред очите ни развращават и убиват душите на децата ни, избуяха ересите и сектите, натикаха в ъгъла Православната ни Църква, сега искат да затворят спасителните Христови домове – храмовете, да ограничат достъпа ни до тях…

Да, днес от медийния екран антихристите сеят страх и призовават, „Не ходете в храма за да не се заразите”…
Не им вярвайте, не им служете, не ги слушайте, спасявайте се вие, верни Богу, проумявайте…

Целта е да се осуети нашето спасение….
Да ни отделят от Бога и да ни компрометират пред Него…
Дай Боже повече българи да го разберат…

Нашето спасение, скъпи сънародници, е единствено у Бога…
От него е Наказанието, единствено в Него е и Спасението на вечните ни души, създадени от Твореца за вечен живот или при отстъпилите за вечно осъждение в геената…
Никога не забравяйте това…

Изпитанието на вярата ни е по-голямо от всякога и с последствия за вечността, за всеки един от нас и за човечеството.
Изпитснието ни е несравнимо със справянето с която и да било зараза, мор и бедствие…

От нашата вяра и отстояване зависи съдбата на цялото човечество!

Нека бъдем верни, твърди, мъдри и благоразумни Христови чада!

Нека не се поддаваме на лъжите и манипулациите на антихристите…

Нека не предаваме Христа Бога нашего, който от любов към нас слезе от Небесата, живя между нас, служи ни и изцели хиляди, пострада и даде живота си за нас, слезе в преизподнята, смаза главата на дявола, отне силата му, освободи затворниците и всички, които повярваха в Него Спаси за вечен живот!

Нека не Го предаваме, българи!!!

Нека не предаваме децата и семействата си, светците и мъчениците си, Пресветата Божия Майчица, които денонощно предстоят пред Бога и се молят за нас…

Спасението ни от хилядолетия е в Божия храм, във вярата в Него, Той затова и се понижи до нашето естество, макар и Бог, за да спаси погиващото…

Нека не пропускаме последната възможност за избягване на Божието унищожиртелно възмездие.
Нека помним Содом и Гомор, покаянието на развратилите се Ниневийци….
Днес е спасително време…
Днес е спасителният час…
Бог е дълготърпелив и многомилостив, Той ни зове в храма ако не заради нас, то заради богоносните ни светци и мъченици, които не спират да се молят за нас…

Всичко е в нашите немощни ръце…
Бог това и очаква от нас, осъзнаване на безпределната ни греховност, покаяние, причастяване в храма, непреклонна вяра и доверие в Него, цялата си надежда да възложим Нему, Всемогъщия и Вседържителя, Лечителя и Изцелителя, и в кротост и съкрушение в молитва, бдения, богослужения, отслужване на Молебени, Литии, да просим милост за нас и целия свят….

Върнете се в храма, братя и сестри, българи… с маски….
В храма не можете да се заразите, но от миряните там – можете.

Там е Бог, там е нашето единствено Спасение…

Когато осъзнаем, че Бог не е последното, а единственото ни Спасение, когато се покаем и Го потърсим в съкрушение от цялото си сърце и душа, с Дух на Правда и Истина Го потърсим като деца Баща си, тогава ще дойде и Неговата помощ и закрила, Неговото Спасение за нас…

Коронавирусът е едно от оръжията на антихристите срещу Православието. Коронавирусът е нашето най-голямо изкушение по време на Великия Пост.
Нека защитим вярата си, т.е. себе си за да ни помилва Бог и Спаси…

Нека се върнем у дома при Христа, в храма, в Неговата Лечебница.
Той ни чака да ни успокои, помилва и изцели както душите, така и телата ни от всяка болест и зараза.
Прочетете посланието на български игумени и монаси от вчера и ще разберете…
Нека бъдем верни… за наше и всеобщо благо и добро….

+++

Скъпи братя и сестрици, православни българи, светската власт, прокуратурата и военния щаб тръгват на богоборческа битка срещу Българската Православна Църква като под предлог увеличаване на риск от заразяване при струпване на множество миряни в храмовете, който според тяхното изискване за двуметрова дистанция е неоспоримо нарушение на правилата, може да бъде използван умело за налагане на затваряне на храмовете.

Пътят към ада е постлан винаги с добри намерения!

През последната седмица сме свидетели на небивал натиск и директни хули в ефир срещу православната църква и призиви към миряните да не я посещават, разбира се, с мотив ограничаване на епидемията.
Знаем, че ВМРО внесоха предложение в рамките на кризисните мерки, които може да се гласуват още днес, да влезе и затваряне на храмовете.
Ген. Мутафчийски ясно заяви, че единствено БПЦ може да вземе такова решение.
Нашата Православна Църква взе мерки и се съобрази с всички предписания на кризисния щаб. Изготви окръжно с новите правила за безопасност и дезинфекция. Почти всички митрополити излязоха с изявления и с призив към миряните да не отстъпват от вярата си и да посещават службите по време на душеспасителния Великденски Пост. Митр. Киприян заяви, че храмовете няма да бъдат затваряни, единствено призова по-възрастните вярващи да останат по домовете си с оглед тяхната безопасност…

Братя и сестри, отново се връщам към въпроса с маските, който повдигнах преди ден. Не мислите ли, че пропускането на тази единствено ефективна и напълно приложима мярка, с която реално може да се ограничи разпространението на заразата, е умишлено, че вкарването на неефективни задължителни мерки, като двуметровата дистанция, например, които знаем, че няма как да се спазват на обществено място и в храма, се използват за налагане на нови възбрани?!?

Дали господата управляващи, военни, полицаи и прокурори, които налагат безумни, абсолютно ненужни ограничения върху живота и правата ни, нямащи нищо общо с преекспонираната епидемична обстановка, не знаят как простичко могат да ограничат разпространението на заразата, та вкарват безполезни изисквания и правила, които им дават повод да ограничават още и още свободите ни до степен да ни направят затворници в собствените ни домове, да изфабрикуват бързо, типично за днешната власт, и приемат закони, които всячески ни парализират, контролират и директно ограничават конституционните ни човешки и дадени ни от Бога права да вярваме в Него, да Го почитаме в православния храм и да Му служим…

Моля ви, всички, ходете в храма, в магазина, в аптеката, в градския транспорт, с МАСКИ!

Ако сме християни, първата ни грижа ще да е да опазим ближните, възрастните си родители, миряните в храма.
Това с военни средства и с репресии не става. Нещата опират до съвест, лична отговорност, хигиена и предпазни средства.

Ако сме християни трябва да отстоим Христовата Правда и Истина, да защитим правата на родната БПЦ, да защитим правото си да посещаваме домът Христов, нашият дом – православния храм, да не даваме поводи на антихристите да го затворят!

Да сме „ мъдри като змиите и кротки като гълъбите”.

Защото Бог не ни е дал дух на страх, а Дух на Мъдрост, Любов и Целомъдрие!

Братя и сестри, българи православни, нека се молим за нашата родна Българска Православна Църква, за нашите архиереи, Бог да ги укрепи за да могат да опазят стадото и като верни пастири да отстоят достъпа ни в Божия Дом –
Православния Храм, в който единствено е нашето Изцеление и Спасение, особено в дни на изпитания и изкушения като днешните, съвпадащи с Великия Пост!

Нека бъдем трезви, нека бъдем твърди, нека бъдем единни и верни както никога, защото дяволът като рикащ лъв обикаля и търси кого да погълне!

Нека се молим за БПЦ – за архиереите от Св. Синод, Бог да ги укрепва и да им дава сили да устоят на това голямо изпитание, да отстоят правото ни на достъп в Православните Храмове!

Нека сме разумни и отговорни Божии чада, нека не изпитваме Бога, нека не влизаме в храма без маски!

Бог да ни укрепи във вяра, в покаяние, в смирение, в пост и молитва та заедно, в братска любов и милосърдие към хилядите болни, страдащи, бездомни и онеправдани хора в майчица България днес, достойно да посрещнем в Храма, най-светия и спасителен за всички християни по света празник – Възкресение Христово и с радост, и изцелени души да се поздравим с вечното:
ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!
ВОИСТИНУ ВОСКРЕСЕ!
АМИН!

Със сестринска обич Ваша сестра в Бога,
Мая Стоянова