Скъпи приятели, през последната седмица много от вас споделиха информация от интернет, включваща препоръки за предпазване и лечение на коронавирусната инфекция.
Смея да твърдя, че преобладаващата част от съдържанието й е подвеждащо, непълно и невярно.
Дори и интерпретацията на препоръките, на здравните власти на Франция, основаващи се на четирите! смъртни случая при млади хора, жертва на коронавирусната инфекция, относно нурофена ( ибопрофена), бе абсолютно подвеждаща и манипулативна. Разберете, няма как при тежко протичащо с висока температура вирусно заболяване, да не се приемат нестероидни противовъзпалителни средства (НПС) като нурофен, например. Това се препоръчва и от нашите здравни власти при възникване на коронавирусна инфекция. А защо точно нурофен са взимали – защото е по-мощен от парацетамола и защото е най-разпространеното НПС за симптомите на вирусните инфекции – висока температура, болки в мускулите, възпаление, скованост…
За коронавируса важи същото.
Лечение няма.
Антибиотиците са неефективни срещу който и да било вирус.
Касае се за лабораторен, плод на генно инженерство вирус с характеристики и поведение на бактерии, съдържащ четири белтъка на вируса на СПИН (HIV 1), срещу който нито едно до момента създадено противовирусно средство не е ефективно.
Смаяна съм от това, че много лекари от мрежата препоръчваха дори тежки противогрипни медикаменти като Тамифлу и Авирон, например, за профилактика на коронавируса. Това е недопустимо!
Единственото ефективно лечение, което руските медици успешно прилагат, и благодарение на което към момента нямат нито един смъртен случай, е тройната комбинация от медикаментите срещу СПИН.

Ние, българите, можем успешно да се предпазим със схемата, която ви препоръчах преди дни, а при възникнало заболяване, използвайте същите НПС като нурофен, кетопрофен, парацетамол, етирични масла, плюс същата схема за профилактика.
В болнични условия единственото решение е в осигуряване на апаратура за обдишване.

Ще се опитам отново да ви помогна да разберете защо новият коронавирус COVID-19 е толкова опасен.


Причинителят на коронавирусната инфекция е едноверижен РНК вирус, който има поведение на бактериален причинител. Обикновено вирусите предизвикват инфекции на горните дихателни пътища като атакуват епителните клетки (лигавицата), създавайки условия при хора с отслабнал имунитет, за наслагване на бактериална инфекция. В резултат на това може да се развие бронхит, пневмония, бронхиолит, тежки възпаления на долните дихателни пътища и белия дроб.
Новият тип коронавирус директно атакува белодробния паренхим (тъкан), нетипично за вирусите, като на прицел са пневмоцитите, клетките, които изграждат алвеолите чрез които дишаме. Голяма част от тях загиват, така се стига до пневмофиброза ( необратими склерозирали огнища в белия дроб, които възпрепятстват усвояването на кислорода). Блокира се отделянето на сърфактанта, помагащ за разгъването на белите дробове и за дишането, както и се възпрепятства метаболизма и усвояването на кислорода. Клинично се проявява с интерстициална пневмония, водеща до остър респираторен дистрес, състояние, при което пациентите развиват бързо тежък задух и могат да бъдат спасени единствено ако бъдат поставени на апарат за обдишване. Друга прицелна структура е ендотела на белодробните кръвоносни съдове, което също води до влошено усвояване на кислорода, до остър респираторен дистрес, пневмония, фиброза на белите дробове, дихателна недостатъчност и в тежките случаи, до смърт.
Особеност на този нов щам коронавируси е, че уязвява в най-голяма степен и застрашава живота на възрастните хора с хронични заболявания, особено белодробни, както и имунокомпрометираните пациенти, страдащи от автоимунни заболявания, рак, хронични инфекции и провеждащи лечения с имуносупресори, кортикостероиди, химиотерапия.
Децата, слава Богу, почти не заболяват, но могат да бъдат преносители и разпространители на заболяването.

COVID-19 не е по-опасен от който и да е друг вирус, нито пък е толкова заразен. Това трябва да се знае и не трябва да се поддаваме на шестващата масова психоза. Благоприятстващ момент е липсата на мигранти в България.
Изключително важно за ограничаване на заразата е стриктно следване на указанията на здравните власти за самоизолиране и максимално ограничаване на социалните контакти.

КАК МОЖЕМ ДА СЕ ЗАРАЗИМ?
Последните проучвания показват, че заразата освен по въздушно-капков път, може да се пренесе чрез мръсни ръце и чрез заразена вода. Карантината вече включва от 2-28 дни.

Русия е изолирала щама на COVID-19 и разработва пет препарата за потенциална ваксина.
Китай също е на път с разработена ваксина срещу коронавируса. Вече има и няколкоминутен тест за експресна диагностика.

КАК ДА СЕ ПРЕДПАЗИМ ОТ КОРОНАВИРУСА?
Препоръчвам ви да приложите този комплексен оздравителен подход, целящ рехидратиране, осигуряване на кислород на клетъчно ниво, детоксикиране, цялостно укрепване и мобилизиране на имунната система, и като краен резултат- възстановяване на алкално-киселинното рановесие в организма, което е гаранция за пълна мобилизация на всичките му защитни механизми, органи и системи срещу всеки противник – било той вирус или бактерии.
Тази алкализираща профилактична и лечебна терапия ще ви направи устойчиви на всякакви инфекции, включително на коронавирусната инфекция.

 • За православните вярващи препоръчвам да си набавите светена вода от Йорданов ден (тук можете да прочетете съветите на св. Лука използването ѝ).
  Стъпки:
 • В един буркан от 500 мл. поставете 2 пръста морска сол и я залейте със студена вода. Затворете с капак и хубаво разбийте солта до разтваряне. Водата ще поеме сол докато се насити. Дори и да остане на дъното не е проблем. Така вече имате буркан с хипертоничен солеви разтвор.
 • Всяка сутрин тръгвайте за работа с 1.5 литрова бутилка изворна вода, в която на всеки 200 мл. добавяйте по 1 ч.л. от хипертоничния солеви разтвор. Т.е. към 1.5 л. добавете 7-8 ч.л. от хипертоничния солеви разтвор.
 • Към бутилката добавете и 1 пипета светена вода от Йордановден. (Можете да поддържате количества с Йорданска вода като към обикновена вода добавяте капки от Йорданската. Тя има свойството да се възпроизвежда).
  Изпивайте водата в рамките на деня.
 1. Закупете си ЦеТеБе 500 мг. ( вит. С с бавно освобождаване) и изпивайте по 1 капсула сутрин на гладно с водата от бутилката.
 2. Веднага след това залейте с вряла вода 1/2-1 ч.л. сода бикарбонат, охладете и пийте 2х дневно 15 мин. преди хранене.
 3. По време на закуска вземайте по 1 капсула вит Е от 400IU.
 4. Купете си Калций, Магнезий с вит. Д3 на Джеймисън и вземайте сутрин и вечер по 1 табл.
  Можете да закупите вит Д3 маслен разтвор. Дозата, особено при хора с дефицит, с МС и други автоимунни заболявания и рак, може да стигне до 2000 IU дневно (5 к-ки) за период от 2-3 месеца. За всички останали 3 к-ки дневно са достатъчни.
 5. Закупете си пробиотик, Лактофлор Био + , например, и го приемайте сутрин и вечер след хранене.
 6. Закупете си био-куркума и био-канела. Веднъж дневно в чаша разбъркайте и хапвайте 1 ч.л. куркума + ¼ ч.л. черен пипер + 1 ч.л. канела с няколко с.л. кисело мляко или със зехтин, или с мед и вода, за тези от вас, които постят.
 7. Приемайте микроелементи Цинк 15 мг. и Селен 50-100 мкг. дневно.
 8. Консумирайте жива храна, плодове и зеленчуци, и поне веднъж на ден голяма салата с листни зеленчуци.
 9. Изключете енергийните и подсладени напитки, ограничете тестените храни и бързите захари.
 10. Движете се и спортувайте,
  И ще видите, че ще посрещнете коя и да е много страшна епидемия без поражения за вас.

МОЛИТВА, която следва да четем след пиене на светена Богоявленска вода:
“Господи, Боже мой, да се свети името ти, както е свята тази вода, за опрощаване на греховете ми, за просветление на ума ми, за укрепване на душата и тялото ми, за здраве и сила на духа ми. Господи, успокой страстите ми и изцели немощите ми по безкрайната си милост. Чуй молитвата ми и ме възроди за нов, по-праведен живот, изпълнен с благодат и здраве. Амин!”

Това е мощна и изпитана алкализираща терапия, вкарваща кислород в клетките, базисна профилактика срещу всякакви инфекции – бактериални, вирусни, паразитни и гъбични. Тази терапия със сигурност ще ви предпази и срещу коронавирусната инфекция.
Не си купувайте и не приемайте профилактично противовирусни средства като : Тамифлу, Авирон и др!
Те нямат профилактични свойства и действат само при налична вирусна инфекция и то не при всяка и никак не са безобидни.
Тези препарати не са ефективни срещу коронавирус!
Не прилагайте имуносупресиращи лечения без нужда, както и кортикостероиди.

Желая успешна профилактика!
Бог ни е създал алкални, за да живеем в здраве…
Бог ни е дал всичко в природата да се предпазим и да се лекуваме…
Дава ни и в последованието Водосвет, светената вода, с уникални свойства и изцелителна сила…
Слава Богу за всичко!
Нека само имаме вяра…
Нека бъдем благодарни…
Желая успешна профилактика!
Насреща съм за въпроси и помощ.
Амин
д–р Мая Стоянова

СЛАВА ТЕБЕ, БОЖЕ НАШ, СЛАВА ТЕБЕ!
Ходете в храма, кайте се, причастявайте се, молете се за всички заболели хора, за медиците, които са изложени на най-голям риск, защото нашият Господ, Спасител и Утешител е там, в православния храм, да ни изцели, да ни опрости греховете, да ни утеши, и да ни помилва…
Благодарим Ти, Боже за всичко…
Бъди с нас в тези тежки дни на изпитание, най-вече на вярата ни в Тебе, еднички верни, свети и пренепорочни Владико наш..
Амин